Het begon in 2003

Appartement Kydoni, Agia Marina, Kreta

In 2003 waren wij op vakantie in Griekenland. Op Kreta. Geen vakantie zonder boeken. Echte boeken, dus niet meer dan vier of vijf. Dat was altijd een heel uitzoek werk. Welke wel en welke niet. Dus als er dan eens een niet goed boek tussen zat was dat balen. Dat jaar zat er een waardeloze thriller tussen. Zonde van de tijd. Hij verdween in de prullenbak onder de kreet dat kan ik beter.

Een uitdaging was begonnen.

Gepubliceerd door Inspecteur Jani Papadopoulos

Als inspecteur van politie op Kreta, speel ik een hoofdrol in de thriller Moord in Agia Marina. Het thrillerdebuut van Martin Hessing. Samen met mijn collega Helena Nicolaidis moet ik een moord oplossen op een jonge en charmante reisleidster.

4 gedachten over “Het begon in 2003

  1. Beste Martin, je eindigt je boek met: ‘Of het gelukt is… bepaalt de lezer’. Ik kan je zeggen dat het wat mij betreft meer dan gelukt is! Vandaag de laatste 100 bladzijden in één ruk uitgelezen. Intrigerend en spannend. Ik lees eigenlijk zelden thrillers, maar zo ziet het verhaal van een goede thriller er dus uit. Dank voor de inwijding in dit genre. Bij de start van het boek ging ik op basis van de titel nog uit van één moord, overigens. Zo blue ben ik dus.
    Knap dat je twee verhaallijnen door elkaar weeft. In het begin heb je geen idee waar al die cursieve teksten over gaan. Het is mooi – en spannend – als die verhaallijnen dichter bij elkaar gaan lopen.
    Je zet de scene’s beeldend neer, hier toont zich ook de scenarioschrijver (en regisseur) Hessing. Wat mij betreft had je er – zoals schrijvers zeggen – af en toe ietsje meer ‘naast’ mogen schrijven. Verder alle lof voor hoe je je hebt ingeleefd in de Griekse zeden en gewoontes. Vooral ook hoe het daar ten tijde van de crisis was. Het is zo meer dan een spannend verhaal. Ik kijk uit naar de volgende Papadopoulos!

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik heb dit boek aan mijn moeder gegeven, die is gek op thrillers. En deze heeft ze naar eigen zeggen razendsnel verslonden. Ze vond het erg goed verhaal, knap in elkaar gezet met een spannend plot. Feit dat ze bij het lezen van het boek (tevergeefs) mijn vader wil meenemen in wie de moordenaar nu kan zijn, zegt ook genoeg. Ze had wel wat moeite in het begin met het onthouden van de namen van de personages. Maar op je 75e mag dat, toch?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: