Het schriftje van Jamilly

Voor de eerste vijftig kopers van het boek: Moord in Agia Marina was er een bonus. Het schriftje met de recepten van de gerechten die voorkomen in het boek. Jamilly heeft ze gekregen van vriendinnen, buren en collega’s. Ze schrijft daarbij; ik voel me hierdoor helemaal thuis in Griekenland en Jani? Die vindt alles lekker wat ik maak…

Nu las ik vandaag in het Parool een leuk artikel over Maigret en wat schetst mijn verbazing? Mevrouw Maigret hield schijnbaar ook een schriftje bij; Le cahier de recettes de madame maigret.

Het is uit 1980, ook van de fameuze Guido Brunetti, een creatie van Donna Leon, is er een serieus kookboek; Brunetti’s Cookbook, uit 2010.

Ook over mijn grote vriend inspecteur Montalbano is er een kookboek gemaakt , blijkt als je even gaat zoeken uit 2010. Helaas alleen in het Italiaans een beetje lastig. Ik vond wel een Engelstalige beschrijving met een Montelbano menu klik hier.

Heb je een recept uit het schriftje uitgeprobeerd, maak er een foto van en stuur hem aub naar mij op.

Hier onder het recept van mevrouw Maigret met dank aan Charlotte Kleyn.

Gepubliceerd door Inspecteur Jani Papadopoulos

Als inspecteur van politie op Kreta, speel ik een hoofdrol in de thriller Moord in Agia Marina. Het thrillerdebuut van Martin Hessing. Samen met mijn collega Helena Nicolaidis moet ik een moord oplossen op een jonge en charmante reisleidster.

2 gedachten over “Het schriftje van Jamilly

  1. Thank you for the link to my blog post about the Montalbano cookbook. Since you’re interested in cookbooks linked to fictional detectives, I’d like to tell you about another one: Rex Stout’s Nero Wolfe.

    In every book of the series, the famously fat detective seems to spend as much time at the dinner table as he does exposing murderers. Recipes for many of the dishes tantalizingly described in the stories are given in The Nero Wolfe Cookbook. Here’s a dish of his that I wrote about in my blog: https://dianescookbooks.wordpress.com/2013/11/13/oeufs-au-cheval-a-la-nero-wolfe/

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: