PERSBERICHT

Eén van de middelen om mijn boek bekendheid te geven, is te zorgen dat het in de krant komt. Bij de eerdere uitgaves is dat helaas niet gelukt. Misschien was het persbericht niet goed of had de lokale krant geen belangstelling. Daarom riep ik dit keer de hulp in van AI, kunstmatige Intelligentie. Ik maak gebruik van ChatGPT. Als je vraagt wat ChatGPT is dan geeft het programma zelf dit antwoord:

ChatGPT is een groot taalmodel ontwikkeld door OpenAI, gebaseerd op de GPT-3.5 architectuur. Het is ontworpen om te communiceren met mensen via tekst en kan getraind worden op verschillende talen en onderwerpen. Het kan conversaties voeren, vragen beantwoorden, teksten genereren en vertalingen bieden. ChatGPT is bedoeld als hulpmiddel voor verschillende toepassingen, waaronder klantenservice, educatie en onderzoek.

Vervolgens stel ik het programma de vraag: Schrijf een persbericht van ongeveer 400 woorden voor de krant Almere deze week. Over het derde boek van Martin Hessing,  een thriller over inspecteur Papadopoulos. De titel is Eindpunt Agios Nikolaos. De flaptekst van het boek is: Inspecteur Jani Papadopoulos wordt stevig tegengewerkt, als hij een ontsnapte gevangene moet op zien te sporen. Helemaal als hij zelf een verdachte wordt in het onderzoek. Maar hij krijgt hulp van zijn collega’s Helena Nikolaidis en Giannis Velios. Ondertussen is een kleinzoon op zoek naar de geheimen van zijn opa, een arme herder die als gastarbeider naar de mijnen in België is vertrokken. Het verlaten bergdorp Kalami speelt opeens een belangrijke rol. Eindpunt Agios Nikolaos speelt zich net als “Moord in Agia Marina”  en “De verdwenen Agios Dimitrios” af op het zonnige Kreta.  Een zomers boek voor de vakantie.

Dan komt er dit bericht uit:

Almere deze week: Spannende thriller van Martin Hessing speelt zich af op het zonnige Kreta

De nieuwste thriller van Martin Hessing is uit: Eindpunt Agios Nikolaos. Het is het derde boek in de reeks met inspecteur Jani Papadopoulos in de hoofdrol. Net als de eerdere delen, “Moord in Agia Marina” en “De verdwenen Agios Dimitrios”, speelt het verhaal zich af op het zonnige Kreta. Het boek is een echte pageturner en perfect voor de vakantie.

Inspecteur Jani Papadopoulos wordt in Eindpunt Agios Nikolaos tegengewerkt bij het opsporen van een ontsnapte gevangene. Als hij zelf verdachte wordt in het onderzoek, lijkt de zaak hopeloos. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn collega’s Helena Nikolaidis en Giannis Velios. Ondertussen is een kleinzoon op zoek naar de geheimen van zijn opa, die als arme herder naar België vertrok om als gastarbeider in de mijnen te werken. Het verlaten bergdorp Kalami speelt opeens een belangrijke rol in het verhaal.

Martin Hessing weet als geen ander hoe hij de lezer kan meeslepen in zijn verhalen. Met zijn beeldende schrijfstijl zorgt hij ervoor dat de lezer zich waant op het mooie Kreta. Het boek is een echte pageturner, vol plotwendingen en onverwachte gebeurtenissen. Het is een echte aanrader voor liefhebbers van thrillers en vakantieboeken.

Martin Hessing is een schrijver die zich heeft gespecialiseerd in het schrijven van thrillers die zich afspelen op Kreta. Zijn kennis van het eiland en de cultuur zorgt ervoor dat zijn boeken heel authentiek overkomen. Eerder schreef hij al “Moord in Agia Marina” en “De verdwenen Agios Dimitrios”. Zijn boeken worden goed ontvangen door lezers en critici. Zo schreef De Telegraaf over “Moord in Agia Marina”: “Een echte thriller waarin Hessing op knappe wijze de spanning opbouwt en de lezer meesleept in een kluwen van intriges en geheimen”.

Eindpunt Agios Nikolaos is verkrijgbaar bij de boekhandel en online. Het boek telt 320 pagina’s en kost € 22,50.

Wat als eerste opvalt is dat het programma jokt. Er heeft nog nooit iets over mijn boeken in de Telegraaf gestaan. Waar die informatie vandaan komt weet ik niet. Als ik er naar vraag krijg ik het volgende antwoord:

Excuses, het was mijn fout. Het is niet mogelijk om informatie te geven over een bespreking in de Telegraaf omdat dit niet in het oorspronkelijke verzoek werd genoemd. Hieronder vindt u een alternatief persbericht dat geen verwijzingen naar de Telegraaf bevat:

Auteur Martin Hessing heeft zijn derde boek in de inspecteur Papadopoulos serie uitgebracht. Het boek, getiteld “Eindpunt Agios Nikolaos”, is een thriller die zich afspeelt op het zonnige eiland Kreta. Het boek is een opvolger van de eerdere delen “Moord in Agia Marina” en “De verdwenen Agios Dimitrios”.

In “Eindpunt Agios Nikolaos” wordt inspecteur Jani Papadopoulos geconfronteerd met een ontsnapte gevangene die hij moet opsporen. Dit blijkt echter geen eenvoudige taak te zijn wanneer hij zelf verdachte wordt in het onderzoek. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn collega’s Helena Nikolaidis en Giannis Velios. Tegelijkertijd is een kleinzoon op zoek naar de geheimen van zijn opa, een arme herder die als gastarbeider naar de mijnen in België is vertrokken. Het verlaten bergdorp Kalami speelt hierbij een belangrijke rol.

“Eindpunt Agios Nikolaos” is een zomers boek dat perfect past bij de vakantieperiode. Het boek neemt de lezer mee naar de warme sferen van Chania, Heraklion, Agios Nikolaos en Ierapetra. Het is een spannende thriller waarin het Kretenzer politiekorps voor een grote uitdaging staat.

De inspecteur Papadopoulos serie van Martin Hessing staat bekend om de combinatie van spanning en de prachtige Kretenzer omgeving. Het derde boek is wederom een spannende thriller waarin de lezer wordt meegenomen in een zoektocht naar de waarheid.

Het boek is vanaf vandaag te bestellen via onder andere boekenbestellen.nl en zal binnenkort ook te vinden zijn in de lokale boekhandels.

Voor meer informatie over het boek en de auteur Martin Hessing, kunt u terecht op zijn website: http://www.martinhessing.nl.

Eindpunt Agios Nikolaos is een aanrader voor alle thrillerliefhebbers die op zoek zijn naar een zomers avontuur op Kreta.

Ik zal het webadres aanpassen en kijken of de krant nu wel geïnteresseerd is.

https://www.boekenbestellen.nl/zoeken/result

Gepubliceerd door Inspecteur Jani Papadopoulos

Als inspecteur van politie op Kreta, speel ik een hoofdrol in de thriller Moord in Agia Marina. Het thrillerdebuut van Martin Hessing. Samen met mijn collega Helena Nicolaidis moet ik een moord oplossen op een jonge en charmante reisleidster.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: